torsdag 15 september 2016

Blomkålsbiffar

Blomkålsbiff
400g 600g blomkål (1/2 Blomkålshuvud ) 
2 ägg (för vegan uteslut eller ersätt med chiaägg eller tex. kikärtor). 
4 msk valfritt mjöl (ex. 2 msk Havremjöl/bovetemjöl, 1 msk kokosmjöl & 1-2 msk nötmjöl/pofiber/mald fibrex eller lite mer mjöl)  
1 tsk Fiberhusk  
1 st riven vitlöksklyfta/ lite salladslök eller 1/2-1 tsk mald kummin (valfritt) 
salt/örtsalt 
Sesamfrön eller hampafrön till "panering " (valfritt) 

Mixa blomkålen till risliknande konsistens, blanda mjölsorterna med kryddor och fiberhusk. 
Knäck i äggen, sikta i mjölet och blanda smeten noga. 
Låt smeten stå minst 10 minuter. Lägg i lite mer mjöl om smeten känns för lös. 
Forma biffar, strö på lite frön och stek biffarna på medelvärme i en smord stekpanna (ca 5-7 minuter på varje sida tills biffarna har fått en bra krispig yta). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.