måndag 31 oktober 2016

Veganwrap

Veganwrap 3-4 st  (vegan, gluten, mejeri, ägg, socker & nötfri). 
1 dl bovetemjöl (50-55g) 
1,5 tsk chiafrön 
1,5 tsk linfrömjöl (malda gula linfrön, kan ersättas med mer chiafrön). 
1,5 tsk fiberhusk 
2- 2,25 dl ljummet vatten 
1-2 tsk smält kokosolja (valfritt) 

Blanda torra, tillsätt vätskan och låt smeten svälla minst 5-10 minuter. 
Stek som plättar i keramisk stekpanna eller stekpanna som är teflonbelagd. (Välj att steka i kokosolja eller i torr stekpanna). 
Smeten ska vara tjock och blir bäst om man behöver hjälpa till att sprida ut den lite i stekpannan. Späd med mer vatten om smeten känns alldeles för tjock.

Tips:
- Variera och tillsätt tex. kardemumma i smeten & servera som pannkakor eller gör en semmelwrap med hemgjord mandelmassa och vispad kokosgrädde. 
-Använd smeten till ett tunnt & krispigt knäckebröd, häll bara ut på vaxat bakplåtspapper och torka i ugn eller torkugn. (Knäckebrödet är klart när det lätt lossnar från pappret och känns helt torrt. 



Recept till 1 st snabb veganwrap 
2 msk bovetemjöl 
1/2 tsk chiafrön, 1/2 tsk linfrömjöl (malda linfrön). 
1/2 tsk phsylliumhusk/fiberhusk
1/2-0,75 dl ljummet vatten (4 msk) 
salt 
Blanda torra, tillsätt vätska & låt stå 5-10 min. Stek i kokosolja som en pannkaka på medelvärme. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.