måndag 4 maj 2015

Fänkål på två sätt

Snabbmarinerad fänkål 
1 st tunt hyvlad fänkål 
senap, olja, äppelcidervinäger, salt
Rör ihop ingredienserna till vinägretten och blanda i fänkålen. Blir godast om den får stå och dra en stund i kylen. 

Fänkål med 1-2-3-lag (en lite omkastad 1,2,3 lag med mer syra och mindre sötning). 
1/2- 1 st tunt hyvlat fänkålshuvud
1 msk kokossocker eller agavesirap 
2 msk ättika 12%
3 msk vatten 
1/2 tsk flingsalt, lite örter & senaps eller dillfrön. 
Koka upp lagen så att sökningen löser sig. Lägg den strimlade fänkålen i en burk, häll över den varma lagen, sätt på locket och låt svalna. Förvaras i kyl och håller minst en vecka. 
Denna lagen kan användas till flera typer av grönsaker. En tumregel är att till mjuka grönsaker låter man lagen svalna först och till hårda grönsaker kan man hälla över lagen när den är varm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.