lördag 23 maj 2015

Chiapudding & chiagröt

Chiapudding basrecept: 
1,5-2 msk chiafrön
ca 1 dl valfri mjölk eller kokosgrädde
lite vaniljpulver 

Rör om, vänta lite och rör om igen så att chiafröna inte klumpar ihop sig. Låt stå i kylen över natten. 

Variera och smaksätt med tex: 1 msk kokosflingor, kanel eller toppa med valfria bär, frön & nötter. Späd med mer vätska för en lösare konsistens. 
Min favoritsmak är 1,5 msk chiafrön, 1/2 msk sesamfrön, 1 msk kokoschips, ca 1-1,5 dl kokosgrädde/kokos el mandelmjölk, lite kanel & vaniljpulver eller nymortlad kardemumma. 

Chiagröt i burk
1,5 msk chiafrön 
1/2 dl flingor/gryn (glutenfria havregryn) 
1,5 dl nötmjölk/kokosgrädde
(vaniljpulver, kanel, kardemumma, nötter, sesamfrön, kokosflingor eller liknande). 

Blanda allt, rör om, vänta några minuter och rör om noga igen. Ställ i kyl och låt svälla ett par timmar eller över natten. Servera som den är eller toppa med bär, frön, kokoschips eller nötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.