måndag 25 maj 2015

Jinnedals snabba långpannebröd

Jinnedals långpannebröd (receptet ger en långpanna 16 bitar ca 55 kacl/st).
2,5 dl boveteflingor 
1,5 dl pofiber 
1,5 dl kruskakli (byt mot 1 dl fibrex eller mer gryn för att få brödet helt glutenfritt).
1,5 msk chia (kan ersättas med 3 msk linfrön)
2 msk kokosmjöl 
2 msk fiberhusk/phsylliumhusk
1,5 tsk bakpulver 
6- 6,5 dl vatten 
1/2 tsk salt (örtsalt, sellerisalt) & 2 tsk kanel, lite kardemumma eller riven muskot (valfritt)
0,75- 1,5 dl blandade nötter, frön, russin eller lite annan torkad frukt (kan uteslutas) 

Toppa med ca 0,75 dl valfria frön pumpa, solros, chia, boveteflingor. 

Blanda allt noga och låt svälla minst 10 min. Smeta ut degen till en stor rektangel på ett bakplåtspapper. Använd tex. en fuktad slickepott, tänk att det ska bli som ett tjockt knäckebröd. Toppa med massor av frön, tryck till lite så att de fäster. 
Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen 30-35 minuter på 175-180 grader. Låt brödet svalna något och klipp det i bitar, förvaras bäst i kyl eller frys. 
Variera genom att krydda med kanel, kardemumma och muskot eller klicka ut degen till frallor. (Äggfritt, glutenfritt, mejerifritt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.