söndag 17 maj 2015

Snabbt boveteknäcke

Snabbt boveteknäcke som enkelt kan varieras, basen består av 3 dl vatten, 1-2 msk kokosolja, 2 dl bovetemjöl & 3-4 dl valfria frön.
Vi brukar ta: 
1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl bovetemjöl 
3 dl kokande vatten
1-2 msk kokosolja 
1/2-1 tsk himalayasalt 
valfri topping att trycka fast på knäcket innan gräddning

Mät upp alla torra ingredienser, koka upp vatten och rör ut en matsked kokosolja i vattnet. Häll i vattnet  i torrvarorna och blanda noga. 
Smeta ut degen på ett bakplåtspapper med hjälp av en slickepott eller två bakplåtspapper (behöver inte bli jättetunt). 
Grädda knäcket 20 minuter på 160-180 grader, ta ut och skär bitar, grädda ytterligare 20-25 minuter. 
Kontrollera så att knäcket är helt torrt, ta sedan ut och låt svalna på galler. 
Förvaras bäst i en plåtburk. Kan varieras och smaksättas med tex. kanel, kardemumma, kummin eller fänkålsfrön. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.