Snabbt boveteknäcke som enkelt kan varieras, basen består av 3 dl vatten, 1-2 msk kokosolja, 2 dl bovetemjöl & 3-4 dl valfria frön.
Vi brukar ta:
1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön1/2 dl linfrön
2 dl bovetemjöl
3 dl kokande vatten
1-2 msk kokosolja
1/2-1 tsk himalayasalt
valfri topping att trycka fast på knäcket innan gräddning
Mät upp alla torra ingredienser, koka upp vatten och rör ut en matsked kokosolja i vattnet. Häll i vattnet i torrvarorna och blanda noga.
Smeta ut degen på ett bakplåtspapper med hjälp av en slickepott eller två bakplåtspapper (behöver inte bli jättetunt).
Grädda knäcket 20 minuter på 160-180 grader, ta ut och skär bitar, grädda ytterligare 20-25 minuter.
Kontrollera så att knäcket är helt torrt, ta sedan ut och låt svalna på galler.
Förvaras bäst i en plåtburk. Kan varieras och smaksättas med tex. kanel, kardemumma, kummin eller fänkålsfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.