onsdag 6 maj 2015

Raw biffar med morot

Raw biffar med morot 10-12 st 
3 dl solrosmjöl (mixade/malda solroskärnor) 
2 st morötter finrivna (ca 200g) 
hackad gräslök eller örter/ lite örtsalt eller valfria kryddor
ca 2 msk vatten för att få smeten att gå ihop

Blanda allt noga till en smet som är lätt att forma, tillsätt lite mer vatten om smeten blir för torr. 
Vik ett bakplåtspapper dubbelt i en större ungsform, rulla bollar av smeten, lägg över bakplåtspappret och tryck lätt så att överdelen av bakplåtspappret fastnar och bollarna formas till biffar. 

För raw torka i torkugn tills biffarna fått en fin yta eller gör en snabbvariant (ej raw) i varmluftsugn (ca 65-70grader ca 1h 45 minuter.
Torka tills biffarna har fått en fin yta och släpper från övre delen av bakplåtspappret. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.