tisdag 26 maj 2015

Ananaspaj

Jinnedals pajskal (ett supergott lättskuret och stabilt pajskal som passar till alla typer av fyllningar). 
2 dl mandelmjöl (80g) 
1,5 dl riven kokos (55g) 
1 dl kokosmjöl (35-40g) (gärna av bra kvalitet, urtekram, aman-prana, sellton). 
1,5- 2 msk kokosolja (20g) 
3 msk vatten 
1 st ägg 
1 msk agavesirap eller valfri sötning (10g) 
1 krm vaniljpulver
 
Mixa kokosflingorna i en matberedare, tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och mixa lite till. 
Vispa ihop ägget med vatten kokosolja, agavesirap och tillsätt mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en slät pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och grädda i mitten av ugnen 12 min på 160 grader. Låt pajskalet svalna eller lägg i fyllningen och grädda direkt.

Ananasfyllning 
1 st färsk ananas eller ca 400g avrunnen krossad ananas på burk. 
1 st ägg 
2 dl kvarg (turkisk matlagningsyoghurt går också bra).
1 tsk fiberhusk 
1-3 msk valfri sötning + lite vaniljpulver (smaka på ananasen & söta utefter smak). 

Skala ananasen och skär bort den innersta hårda kärnan, hacka eller mixa ananasen till lagom konsistens. Om man väljer ananas på burk får man låta den rinna av i ett durkslag eller krama ur lagen. 
Vispa ihop ägget med fiberhusken och blanda sedan försiktigt ner kvarg, sötning, vaniljpulver och ananas. Låt gärna fyllningen stå i kyl en stund och sätta sig. 
Bred ut ananasfyllningen i pajskalet och grädda på 160-170grader i ca 25 minuter. Kan serveras kall eller varm med tex. grädde, kokosgrädde eller kvargkräm (200g kvarg, 10-15g agave och lite vaniljpulver). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.