Receptet ger 10st proteinrika men kolhydratsfattiga frallor, ~45kacl/st, 4g protein, 1,93g fett, 0,93g kolhydrat/st. Dessa frallor får en härlig yta, är jättegoda att rosta och går bra att ha som alternativ till hamburgerbröd. Ett tips är att göra dubbel sats!
Jinnedals kesobröd
200g keso (ej Keso Mini)
2 ägg
1 dl pofiber
1 dl kruskakli eller 0,75-1 dl fibrex (för glutenfritt välj fibrex)
1,5 dl vatten
1 tsk bakpulver (kan uteslutas för kompaktare konsistens, vi tycker det blir bäst med bakpulver).
1 nypa salt & lite örtsalt eller sellerisalt.
1,5 - 2 msk fiberhusk (varierande mängd beroende på märke, blir bäst med 2 msk av risentas phsylliumhusk).
Mixa eller mosa ihop alla ingredienser noga (räcker att mosa så att kesonbitarna blir lite mindre), låt svälla minst 10 min (gärna längre). Klicka ut och forma 10st platta frallor på en bakplåtspappersklädd plåt, görs lättast med fuktade händer.
Toppa med valfria frön och grädda i nedre delen av ugnen ca 175-190 grader ca 30 minuter (frallorna är klara när de känns fasta och har fått en krispig yta). Låt svalna på galler & förvara sedan i kyl eller frys. Supergoda att rosta!
För att variera och få brödet mer barnvänligt blir det perfekt om man kör dubbel sats +1dl havregryn och +1/2 dl vatten, 20st ca 55kacl/st).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.