lördag 16 juli 2016

Favorit i repris raw rödbetspuckar

Raw-rödbetspuckar 12-14st 
5-6 dl hackade/mixade rödbetor (ca 425g) 
1 st röd knipplök (mild lök)
1-1,5 dl frö/nötmjöl (malda solros/pumpafrön) 
4 msk linfrömjöl (malda linfrön) 
salt/örtsalt 
1 st riven vitlöksklyfta eller 1 tsk ramslök (valfritt) 

Mixa allt noga i en matberedare. Låt smeten stå minst 15 minuter. Forma 12-14 st bollar lägg dem mellan ett vikt eller två st vaxade bakplåtspapper. Tryck till lätt så att bollarna formas till biffar. 
 Torka i varmluftsugn på lägsta temperaturen (50 grader) 5-6h eller i torkugn 45 minuter på 63 grader + 5-6h på 48 grader. Biffarna är klara när de har fått en bra yta och lossnar lätt ifrån bakplåtspappret. 

Tips: smeten kan även användas till att göra 6-8st små pizzabottnar. 
Servera puckarna med raw créme fraiche och valfria tillbehör i en chiawrap eller ett blad! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.