söndag 14 augusti 2016

Nytt påhitt

Marinerade grönsaker, raw blomkålspuckar, surkål & rosa solrosgrädde med rödbetspulver. 
Tillsätt 1 tsk rödbetspulver i din raw créme fraiche/nötost eller raw grädde. Perfekt sås eller tillbehör till både luncher och efterrätter. 

Raw grädde basrecept: 
minst 1,5- 2 dl blötlagda frön/nötter (solros, hampa, cashewnötter, mandel eller liknande). 
2- 4 tsk äppelcidervinäger/citron 
ca 0,75- 1 dl vatten 
1 msk kallpressad olja (valfritt) 
salt + 1 tsk rödbetspulver eller liknade för att få fin färg. 

Blötlägg frön i lite saltat vatten eller vatten med lite ofiltrerad vinäger. 
Skölj noga och mixa sedan till en helt slät kräm. 
Späd med vatten till önskad konsistens. 
För att göra grädde/vaniljsås till efterrätter byt bara vinäger mot citron, salt mot vaniljpulver och addera valfri sötning (tex. dadelpuré eller agavesirap). Perfekt att ha som tillbehör till färska bär. 

Tips: cashew blötläggs ca 2-4 h, mandel 8-12h, pumpafrön minst 2-4h, solros minst 2-4h, macadamia kan ev. blötläggas 2h, pinjenötter & skalade hampafrön ska ej blötläggas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.