Tillsätt 1 tsk rödbetspulver i din raw créme fraiche/nötost eller raw grädde. Perfekt sås eller tillbehör till både luncher och efterrätter.
Raw grädde basrecept:
minst 1,5- 2 dl blötlagda frön/nötter (solros, hampa, cashewnötter, mandel eller liknande).
2- 4 tsk äppelcidervinäger/citron
ca 0,75- 1 dl vatten
1 msk kallpressad olja (valfritt)
salt + 1 tsk rödbetspulver eller liknade för att få fin färg.
Blötlägg frön i lite saltat vatten eller vatten med lite ofiltrerad vinäger.
Skölj noga och mixa sedan till en helt slät kräm.
Späd med vatten till önskad konsistens.
För att göra grädde/vaniljsås till efterrätter byt bara vinäger mot citron, salt mot vaniljpulver och addera valfri sötning (tex. dadelpuré eller agavesirap). Perfekt att ha som tillbehör till färska bär.
Tips: cashew blötläggs ca 2-4 h, mandel 8-12h, pumpafrön minst 2-4h, solros minst 2-4h, macadamia kan ev. blötläggas 2h, pinjenötter & skalade hampafrön ska ej blötläggas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.