måndag 8 augusti 2016

Rödbetshummus

Rödbetshummus 
4 st rödbetor (400-500g) 
2 msk tahini (sesampasta) 
1-2 msk citron
1-2 msk kallpressad olja (linfrö, raps eller olivolja) 
1-2 msk vatten 
1 st riven vitlöksklyfta eller 1/2 msk vitklökspuré
salt/örtsalt 

Ugnsrosta, ångkoka eller koka rödbetorna. 
Mixa rödbetorna med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt, vitlök & citron. 

Tips: 
-Vitklökspuré: ångkoka eller ugnsrosta vitlöksklyftor, ta bort skalet och mosa vitlöken till en puré. Förvara i kyl eller frys. Ger en mild och god vitlökssmak som är perfekt till alla typer av röror, dressingar eller biffar. 
-Variera och mixa hummusen med kikärtor. 
-Använd hummusen som pålägg eller bred den som en bas på pizzan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.