Rödbetshummus
4 st rödbetor (400-500g)
2 msk tahini (sesampasta)
1-2 msk citron
1-2 msk kallpressad olja (linfrö, raps eller olivolja)
1-2 msk vatten
1 st riven vitlöksklyfta eller 1/2 msk vitklökspuré
salt/örtsalt
Ugnsrosta, ångkoka eller koka rödbetorna.
Mixa rödbetorna med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt, vitlök & citron.
Tips:
-Vitklökspuré: ångkoka eller ugnsrosta vitlöksklyftor, ta bort skalet och mosa vitlöken till en puré. Förvara i kyl eller frys. Ger en mild och god vitlökssmak som är perfekt till alla typer av röror, dressingar eller biffar.
-Variera och mixa hummusen med kikärtor.
-Använd hummusen som pålägg eller bred den som en bas på pizzan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.