onsdag 31 augusti 2016

Favorit i repris raw färskost och nötgrädde

Raw-grädde (ersätter créme fraice, gräddfil eller grädde) 

Minst 1,5- 2 dl cashewnötter eller blandade frön/nötter (ex. 1 dl cashewnötter, 1/2-1 dl skalade hampafrön, solrosfrön, macadamianötter eller liknande)
ca 2-4 tsk äppelcidervinäger/citron 
ca 0,75-1 dl vatten 
lite salt och kallpressad rapsolja/linfröolja (valfritt) 

Blötlägg helst nötter/fröer och skölj dem noga (cashewnötter blötläggs ca 2-4h). 
Mixa allt till en slät och krämig grädde eller en fastare färskost med hjälp av en stark mixerstav eller blender. 

Variera och ha som grädde till efterrätt genom att byta vinäger och salt mot lite vaniljpulver & valfri sötning eller mixa nötterna ihop med kokosmjölk eller lime. 

Tips: cashew blötläggs ca 2-4 h, mandel 8-12h, pumpafrön 2-4h, solros 2-4h, macadamia kan ev. blötläggas 2h,  pinjenötter & skalade hampafrön ska ej blötläggas.

Färskost gjord på macadamianötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.