torsdag 25 augusti 2016

Zucchinifrallor i ugn eller stekpanna

Zucchinifrallor
4 msk pofiber
2,5 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
3 msk valfritt mjöl (havremjöl, bovetemjöl, mandelmjöl eller liknande). 
2 st ägg 
2-3 dl zucchini (ca 200g). 
salt 
1/2-1 tsk bakpulver (valfritt, vi brukar göra utan) 

Skala gärna zucchinin och riv den grovt. Lägg den i ett durkslag, salta lite, vänta en stund och pressa sedan ur en del av vätskan ur zucchinin. 
Blanda torrvarorna noga och vispa i äggen. 
Tillsätt zucchinin och låt degen svälla minst 10 minuter. Klicka ut smeten i muffinsformar eller forma degen till frallor. Toppa med tex. pumpafrön.
Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 25 minuter. Eller klicka ut smeten som plättar och stek brödet i en torr stekpanna (medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida). 
Gott att rosta, förvaras i kyl 3-5 dagar. 

Variera och tillsätt tex lite linfrön/ chiafrön & solroskärnor, sesamfrön eller pumpafrön i smeten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.