Zucchinifrallor
4 msk pofiber
2,5 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
3 msk valfritt mjöl (havremjöl, bovetemjöl, mandelmjöl eller liknande).
2 st ägg
2-3 dl zucchini (ca 200g).
salt
1/2-1 tsk bakpulver (valfritt, vi brukar göra utan)
Skala gärna zucchinin och riv den grovt. Lägg den i ett durkslag, salta lite, vänta en stund och pressa sedan ur en del av vätskan ur zucchinin.
Blanda torrvarorna noga och vispa i äggen.
Tillsätt zucchinin och låt degen svälla minst 10 minuter. Klicka ut smeten i muffinsformar eller forma degen till frallor. Toppa med tex. pumpafrön.
Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 25 minuter. Eller klicka ut smeten som plättar och stek brödet i en torr stekpanna (medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida).
Gott att rosta, förvaras i kyl 3-5 dagar.
Variera och tillsätt tex lite linfrön/ chiafrön & solroskärnor, sesamfrön eller pumpafrön i smeten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.