måndag 28 mars 2016

Belugatacos (mejeri & glutenfritt).

Linstacos (4-6 portioner)
3 dl torra belugalinser (eller liknande kokta linser/ bönor) 
1 st lök
1-2 st rivna vitlöksklyftor 
300-500g g riven svamp, aubergine eller liknande
tacokryddning (1,5- 2 tsk spiskummin, 1/2- 1 tsk oregano, paprikapulver, chili) 
1 krm kanel & hackad koriander (valfritt) 
1 dl vatten 
3-4 dl krossade tomater eller några matskedar tomatpuré (valfritt) 

Koka belugalinserna enligt anvisning. Eller använd färdigkokta tex. svarta linser eller bönor. 
Riv och stek svamp/aubergine, lök & vitlök tillsammans med kryddblandningen. 
Tillsätt de kokta linserna, vattnet och eventuellt lite krossade tomater eller tomatpuré. Mosa ihop allt lite & låt puttra minst 5 minuter. 

Servera tacofärsen i en chia-wrap eller ett kålblad tillsammans med massor av grönsaker, någon god röra och grönkålschips. 

Variera eller gör en snabbvariant och byt belugalinserna mot tex. färdigkokta svarta linser eller blandade bönor/linser & quinoa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.