3 dl torra belugalinser (eller liknande kokta linser/ bönor)
1 st lök
1-2 st rivna vitlöksklyftor
300-500g g riven svamp, aubergine eller liknande
tacokryddning (1,5- 2 tsk spiskummin, 1/2- 1 tsk oregano, paprikapulver, chili)
1 krm kanel & hackad koriander (valfritt)
1 dl vatten
3-4 dl krossade tomater eller några matskedar tomatpuré (valfritt)
Koka belugalinserna enligt anvisning. Eller använd färdigkokta tex. svarta linser eller bönor.
Riv och stek svamp/aubergine, lök & vitlök tillsammans med kryddblandningen.
Tillsätt de kokta linserna, vattnet och eventuellt lite krossade tomater eller tomatpuré. Mosa ihop allt lite & låt puttra minst 5 minuter.
Servera tacofärsen i en chia-wrap eller ett kålblad tillsammans med massor av grönsaker, någon god röra och grönkålschips.
Variera eller gör en snabbvariant och byt belugalinserna mot tex. färdigkokta svarta linser eller blandade bönor/linser & quinoa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.