Raw salta karamellbollar med chokladtopping
Karamellbollar
15 st färska dadlar
2 krm salt
2-3 tsk macapilver (kan uteslutas men ger en god kolasmak)
(Kan varieras och smaksättas med 1 dl mandelmjöl/ nötmjöl och/eller 2-3 msk kakao)
Mixa dadlarna tills de klumpar ihop sig till en smidig deg (om dadlarna är för hårda kan man tillsätta 1 tsk kokosolja eller en skvätt varmt vatten för att få degen att gå ihop).
Salta dadlarna, mixa lite till & smaka av så att smeten blir lagom salt.
Välj att: rulla bollar eller klicka ut klickar i små formar. Välj topping och rulla bollarna i toppingen eller kyl dem och doppa dem sedan i chokladen.
Topping
Hackade mandlar, nötter, mandelmjöl & vaniljpulver eller hemgjord raw-choklad.
Snabb hemgjord raw-choklad
3 msk kokosolja (ca 35g)
2,5 msk kakao (15g gärna raw-kakao)
1 msk honung, yaconsirap, agavesirap, dadelsirap eller liknande (15g)
1/2 krm salt
Smält ingredienserna till chokladen försiktigt i ett vattenbad, på ettan på spisen eller ställ en liten skål "på elementet". Häll chokladen över dalelkaramellen eller doppa ditt godis i chokladen.
Toppa med något kul och ställ svalt ytterligare en stund innan servering. Det blir oftast lite choklad oöver som kan användas till att göra tex. raw - chokladbark.
Vill man avancera och göra fudge, tryfflar eller praliner och variera karamellen med olika nötsmör eller kryddor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.