tisdag 29 mars 2016

Supernyttiga hampafrallor

Hampafrallor (receptet ger 8 st proteinrika, mejeri & glutenfria frallor). 
1 msk chiafrön eller linfrömjöl
2 msk hampaprotein (kan ersättas med valfria gryn eller hampafrön) 
2,5- 3 msk kokosmjöl 
1 tsk fiberhusk
3 -4 msk mjöl (teffmjöl, bovetemjöl, kikärtsmjöl, sesammjöl, mandelmjöl eller liknande (3 msk bovetemjöl eller blanda ex. 2 msk teff & 2 msk mandelmjöl) )
2 st ägg 
1,5 dl valfri mjölk eller vatten
1 tsk bakpulver (kan uteslutas, vi brukar inte använda det) 
salt/örtsalt.  

Lyxa till frallorna och tillsätt: 1,5-2 dl blandade frön och 1 msk smält kokosolja i smeten. 

Blanda torrvarorna, vispa i vätska och ägg, låt degen svälla en stund. Klicka ut smeten i muffinsformar. Toppa med tex. pumpafrön, chiafrön eller hampafrön. 
Grädda på 175-200 grader i ca 25 minuter eller klicka ut som plättar och stek brödet i stekpanna (medelvärme 5-7 minuter på varje sida). Förvaras i kyl 3-5 dagar, gott att rosta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.