söndag 24 januari 2016

Favorit i repris raw-färs

Raw-färs basrecept:
Minst 2,5-3,5 dl nötter eller frön (ex. valnötter, solrosfrön, mandlar, pumpafrön) 
2 st rivna morötter
1-2 msk kallpressad olja 
en bit lök eller salladslök (valfritt) 
Ev lite vatten till mixningen. 

Smaksättning: 
-1 st riven vitlöksklyfta, paprikapulver, spiskummin, salt & lite chili eller cayenne (oregano, koriander, kummin, tamarisoja). 
-1/2 kruka basilika, lite citron, salt & vitlök
-bladpersilja, dragon, citron, salt & vitlök 
-1 kruka koriander, citron, vitlök & salt (denna smakkombinationen blir bäst med solrosfrön). 

Välj nötter eller frön tex. 2 dl solros & 1,5 dl pumpakärnor/valnötter eller bara 3,5 dl valnötter. 
Blötlägg gärna valnötterna i 4h eller solrosfrön & pumpakärnor 2-6 h. 
Skölj frön/nötter noga och mixa tilammans med alla kryddorna, tillsätt riven morot och mixa lite till, smaka av med kryddor, salt & olja. (Har man en stark blender kan man lägga i moroten hel). 
Vill man kan man späda färsen med vatten till önskad konsistens. 

Servera färsen i ett kål eller salladsblad tillsammans med tex. raw-guacamole, avokadobitar, spiralized zucchini & lite valfria grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.