tisdag 5 januari 2016

Raw cheesecake

Botten
Här kan man mixa lite vad man gillar (gryn, nötter, frön, kokos & torkad frukt. Mixa ingredienserna lite slarvigt eller slätare , sen är det bara att "bröa" en form med kokos och trycka ut botten ovanpå. 
Till mangofyllningen brukar vi göra en botten på ca. 2 dl valfria nötter eller frön ex. valnötter & pumpafrön. 1 dl kokosflingor eller kokoschips, ca 1,5 dl fikon, russin eller 8-10 st dadlar, 1 msk kokosolja eller mandelsmör & tex. 1 tsk kardemumma eller vaniljpulver. 

Fyllning med mango & lime (ger en mindre pajform eller några portionsformar/muffinsformar) 
250g helst tinad eller färsk mango (kan bytas mot annan frukt) 
1 burk kokosmjölk (OBS. bara det feta lagret i burken eller 1-2 dl creamy kokosgrädde på tetra) 
2-3 msk valfri sötning (honung, agavesirap eller några dadlar) 
2 krm vaniljpulver
4 msk lime  
2 krm gurkmeja
2 msk smält kokosolja (20-25g) rörs i sist. 

Mixa allt till en jämn smet, använd rumstempurerede ingredienser för bästa resultat. Bred ut smeten jämnt över botten och ställ i cheesecaken i frysen för att stelna. Ta ut cheesecaken i rumstemperatur ca 40 minuter, eller några timmar i kyl innan servering. 
Mango utan nötter! Här är botten är gjord på 1 dl kokos, 1 dl solrosfrön, lite pumpafrön & 6 st dadlar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.