måndag 21 september 2015

Farligt god bounty

Kokosfyllning
10 st färska dadlar (ca 100g) 
3 dl kokosflingor eller kokossmör (mixade kokosflingor). 
1,5 dl valfria frön eller nötter (ex. solrosfrön, mandlar eller valnötter) (valfritt). 
1 msk kokosolja (10-15g) 
2-3 krm vaniljpulver & 1-2 krm salt

Chokladtopping (kan uteslutas om man vill göra en snabbvariant) 
2,5 msk kakao 15g 
2,5- 3 msk kakaosmör eller kokosolja ca 30g 
1 msk honung/sirap (valfritt) 15g 
1 krm salt

Mixa alla ingredienser några minuter tills allt klumpar ihop sig till en fast massa (mixa längre för att få kokosen mer finfördelad). Rulla bollar eller forma en rektangel på en bricka med hjälp av ett bakplåtspapper (vik upp och forma med bakplåtspappret för att få snygga kanter). 
Ställ in kokosfyllningen i frysen en stund för att stelna. 

Smält choklad eller gör egen genom att värma kokosolja, kakao, salt och honung eller sirap (smält på låg värme och låt chokladen vila en stund innan den används). 

Ta ut, häll den smälta choklad direkt över kokosbotten eller skär den i bitar, doppa bitarna i chokladen, toppa genast med tex. kokos, kakaonibs eller bipollen. 
Ställ i kyl eller frys för att stelna igen. Förvaras bäst i kyl eller frys. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.