Supergoda tunnbröd med chia, bovete & kokos! (receptet ger 2 st, glutenfria, mejerifria och äggfria).
2 msk bovetemjöl 1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor (kan uteslutas men blir supergott)
1 tsk fiberhusk
1 msk chiafrön (kan ersättas med linfrömjöl "mixade linfrön")
4 msk ljummet vatten + 1 tsk rapsolja el 1 tsk smält kokosolja
1 msk chiafrön (kan ersättas med linfrömjöl "mixade linfrön")
4 msk ljummet vatten + 1 tsk rapsolja el 1 tsk smält kokosolja
salt
Blanda alla torrvaror, smält kokosoljan i 4 msk ljummet/varmt vatten. Rör ner vattnet med oljan noga i torrvarorna och forma till en deg.
Blanda alla torrvaror, smält kokosoljan i 4 msk ljummet/varmt vatten. Rör ner vattnet med oljan noga i torrvarorna och forma till en deg.
Dela degen i två runda bollar och låt den svälla ca 5 minuter.
Platta ut bollarna till två tunna cirklar mellan två bakplåtspapper/vaxade bakplåtspapper.
Ta bort översta papperet och grädda bröden i ca 200 grader, 5-6 minuter.
Ta bort översta papperet och grädda bröden i ca 200 grader, 5-6 minuter.
Eller lyft över bröd för bröd till en varm torr stekpanna och stek någon minut på varje sida.
Tips:
Smaksätt degen med kardemumma, gör en semmelwrap med mandlar och grädde.
Dubbla eller trippla receptet, grädda fler på en gång och frys in eller förvara i kylen upp till en vecka.
Byt ut eller blanda chiafrön med linfrömjöl (mixade/malda linfrön).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.