måndag 21 september 2015

Snabba tunnbröd med chiafrön/chiawraps

Supergoda tunnbröd med chia, bovete & kokos! (receptet ger 2 st, glutenfria, mejerifria och äggfria). 
2 msk bovetemjöl 
1 msk kokosmjöl 
1 msk kokosflingor (kan uteslutas men blir supergott) 
1 tsk fiberhusk
1 msk chiafrön (kan ersättas med linfrömjöl "mixade linfrön")
4 msk ljummet vatten + 1 tsk rapsolja el 1 tsk smält kokosolja 
salt 

Blanda alla torrvaror, smält kokosoljan i 4 msk ljummet/varmt vatten. Rör ner vattnet med oljan noga i torrvarorna och forma till en deg. 
Dela degen i två runda bollar och låt den svälla ca 5 minuter. 
Platta ut bollarna till två tunna cirklar mellan två bakplåtspapper/vaxade bakplåtspapper. 
Ta bort översta papperet och grädda bröden i ca 200 grader, 5-6 minuter. 
Eller lyft över bröd för bröd till en varm torr stekpanna och stek någon minut på varje sida. 

Tips: 
Smaksätt degen med kardemumma, gör en semmelwrap med mandlar och grädde. 
Dubbla eller trippla receptet, grädda fler på en gång och frys in eller förvara i kylen upp till en vecka.
Byt ut eller blanda chiafrön med linfrömjöl (mixade/malda linfrön). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.