torsdag 10 september 2015

Maffig raw-brownie

Otroligt chokladig och maffig raw-brownie
Nötbotten 
150 g färska dadlar (ca 15 st) 
2 dl nötter (ca 100g, vi brukar ta 1 dl valnötter och 1 dl mandel) 
1 msk nötsmör el 1/2 msk kokosolja 
3 msk kakao (gärna av fin kvalitet) 
ca 1/2 krm salt & ev några droppar vatten

Välj en rund form med löstagbar kant eller en kantig mindre form/brödform (snyggt om man vill skära sina brownies i kuber). Pudra botten av formen med lite kakao. 
Blanda alla ingredienser och mixa tills smeten går ihop helt (späd med 1/2-1 tsk vatten om degen inte rullas ihop). Tryck ut degen jämnt i botten av formen och ställ i frysen medans du gör chokladfyllningen. 

Chokladfyllning 
1 st stor avokado (eller 1,5- 2 st mindre)
1,5 msk kokosolja 
2- 3 msk honung (el valfri sirap)
3- 4 msk kakao (bra kvalitet= lite mindre mängd)
1/2-1 tsk vaniljpulver

Mixa allt till en slät kräm. Bred ut chokladfyllningen jämnt över nötbotten & toppa ev med lite kakaonibs. Ställ in kakan en stund i frysen eller kylen igen för att stelna. Om kakan är fryst kan man ta fram den en stund innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.