Pizzabotten med blomkål (receptet ger 8 st små pizzor eller några större).
1 st mindre blomkålshuvud (ca 400g buketter)
2 st ägg
2 msk kokosmjöl
1,5 msk psylliumhusk/fiberhusk
himalayasalt/örtsalt
1 st riven vitlöksklyfta, oregano (valfritt)
Förslag på topping med tomatsås eller philadelphiaost i botten:
-Chevréost, stekt purjolök/lök, pumpafrön & honung eller balsamico
-Stekt svartkål, stekt lök, chili, fetaost, skivade färska fikon eller dadlar (valfritt)
-200g rökt lax, 1 st tunt skivad rödlök, dill, kapris & citron
-Stekt svamp, lök, kål & färska lingon.
Mixa alla ingredienser i en matberedare och låt smeten svälla par minuter. Välj antingen att klicka ut cirklar i en stekpanna och steka som plättar eller bred ut 6-8 st mindre runda pizzor på en bakplåtspappersklädd plåt (ca 1 cm tjocka). Bottnarna blir bäst om de gräddas i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter men det går även fint att grädda dem i stekpanna ett par minuter på varje sida.
Förbered och tillred ev. toppingen.
Lägg på toppingen på pizzorna och servera direkt eller grädda dem ytterligare några minuter i ugnen om du vill att tex. chevreosten ska bli lite varm.
Tips:
Pizzadegen kan användas till att göra större pizzor, en långpanna eller göras mindre & användas som hamburgerbröd.
Blomkål kan bytas mot andra grönsaker tex. sötpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.