fredag 25 september 2015

Minipizzor med blomkål

Pizzabotten med blomkål (receptet ger 8 st små pizzor eller några större). 
1 st mindre blomkålshuvud (ca 400g buketter) 
2 st ägg
2 msk kokosmjöl
1,5 msk psylliumhusk/fiberhusk 
himalayasalt/örtsalt 
1 st riven vitlöksklyfta, oregano (valfritt) 

Förslag på topping med tomatsås eller philadelphiaost i botten:
-Chevréost, stekt purjolök/lök, pumpafrön & honung eller balsamico 
-Stekt svartkål, stekt lök, chili, fetaost, skivade färska fikon eller dadlar (valfritt) 
-200g rökt lax, 1 st tunt skivad rödlök, dill, kapris & citron
-Stekt svamp, lök, kål & färska lingon. 

Mixa alla ingredienser i en matberedare och låt smeten svälla par minuter. Välj antingen att klicka ut cirklar i en stekpanna och steka som plättar eller bred ut 6-8 st mindre runda pizzor på en bakplåtspappersklädd plåt (ca 1 cm tjocka). Bottnarna blir bäst om de gräddas i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter men det går även fint att grädda dem i stekpanna ett par minuter på varje sida. 
Förbered och tillred ev. toppingen. 
Lägg på toppingen på pizzorna och servera direkt eller grädda dem ytterligare några minuter i ugnen om du vill att tex. chevreosten ska bli lite varm. 
Tips: 
Pizzadegen kan användas till att göra större pizzor, en långpanna eller göras mindre & användas som hamburgerbröd. 
Blomkål kan bytas mot andra grönsaker tex. sötpotatis. 
(Purjolök, chili, fetaost, dadlar, svartkål & belugalinser) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.