söndag 6 september 2015

Plommon

Plommon carpaccio
tunt skivade plommon (persika, nektarin papaya går också bra)
tunt skivad rödlök
olivolja, chili (chiliolja), salt, peppar, citron & persillja

Varva plommon och lök på ett fat, toppa med olja, citron, kryddor och persillja.

Karamelliserade plommon 
skivade färska plommon 
kokosolja + lite honung el valfri sirap 
kardemumma eller vaniljpulver (valfritt) 

Hetta upp en stekpanna med kokosolja tillsätt skivade plommon och valfri sirap eller honung. Tillaga ett par minuter på medelvärme tills plommonen är mjuka. Gott på gröten, knäcket eller till en bit ost. 

Kalkonbakoninlindade plommon 
kalkonbacon 
färska plommon 
mozzarella eller getost 

Kärna ur plommonen och fyll dem med osten. Linda in plommonen i 1/2 skiva kalkonbacon och fäst med en tandpetare. Pensla gärna med lite olja och balsamvinäger. Tillaga plommonen i ugnen eller stek i grillpanna tills osten är smält och baconet är knaprigt. 
Dessa fyllda plommonen passar att ha som en förrätt eller som ett tilltugg & är lika goda kalla som varma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.