Jinnedals kladdiga muffins med smak av mandel & vanilj
10-12 st färska dadlar av bra kvalitet
2 dl nötmjöl/mixade mandlar eller mandelmjöl (för nötfritt ersätt med mixade solrosfrön/solrosmjöl)
1 dl fint mixade kokosflingor
1 msk sötning (agavesirap, honung eller liknande) (valfritt)
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver och/eller 3 tsk kardemumma
3 st rumstempurerade ägg
2-3 msk smält kokosolja
Mixa mandlar och kokos till ett fint mjöl med hjälp av en matberedare eller kaffekvarn. Fortsätt mixa dadlar, ägg, vaniljpulver och salt tills smeten blir helt slät. Rör i den smälta kokosoljan och klicka ut smeten i muffinsformar. Toppa ev muffinsen med lite skalade hampafrön och grädda 15-20 minuter på 150-175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.