tisdag 10 maj 2016

Glass

Chokladig banan & nötsglass (2 portioner 120kacl/st spädd med kokosmjölk).
2 st mogna skivade frysta bananer (160-180g)
1 msk nötsmör
1,5 msk kakao
2-4 msk vätska (nötmjölk,vatten, kokosgrädde). 
Mixa och skrapa ner massan från kanterna, späd med lite vätska åt gången till önskad konsistens och servera direkt. 

Glass med ärtor & avokado (2 portioner) 
1 st stor avokado 
10 st myntablad 
1-2 dl frysta ärtor 
1-2 st frysta bananer (valfritt, kan ersättas med mer avokado) 
valfri sötning (några dadlar, agavesirap eller yaconsirap) 
lite vaniljpulver, lime & maca eller lucumapulver 
Mixa allt slätt & smaksätt med lime, mynta, sötning & vanilj. Servera direkt & toppa med lite lakritspulver eller myntablad. 

Rosa jordgubb & bananglass (2 portioner à 75kacl /st eller 6st glassformar "Ikeas" 20-25 kacl/st
150g frysta jordgubbar 
1/2 fryst banan (50-70g) 
1,5 dl mandelmjölk (valfri mjölk el. kokosgrädde) 
1-2 st dadlar/1 msk agavesirap eller liknande sötning
1 krm vaniljpulver 
lucuma eller macapulver (valfritt) 
Frys in skivad banan platt i en plastpåse. Ta ev. upp jordgubbarna och bananen och låt dem tina i ett par minuter. Mixa sedan allt i en matberedare, tryck ner smeten ifrån kanterna och späd till önskad konsistens. 
Servera direkt eller frys in i 6 st glassformar, kyl tills smeten har stelnat ta ut och spola glassformarna i varmt vatten några sekunder så att glassen lossnar ifrån formen. 

Gul banan & persikoglass (2 portioner 80kacl/st).
2 st mogna skivade frysta bananer (ca 160-180g) 
1 st ofryst persika (kan bytas mot ex. mango). 
lite vaniljpulver + valfri sötning, kanel & kardemumma eller macapulver
Mixa till en slät glass och servera direkt. Variera genom att tillsätta lite kokosmjölk eller riven kokos. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.