Bakad purjolök med getost (supergod som förrätt eller tapas).
Stek purjolöken i bitar på låg värme eller baka den hel i ugnen på ett bakplåtspapper (225.grader i ca 20 minuter tills den blir mjuk och mörknar).
1 stor eller 2 st mindre purjolökar
ett paket getost 200g
pinjenötter eller pumpafrön
timjan/ basilika eller balsamico
1-2 msk honung (kan uteslutas)
salt
Stek purjolöken i bitar på låg värme eller baka den hel i ugnen på ett bakplåtspapper (225.grader i ca 20 minuter tills den blir mjuk och mörknar).
Låt vila/svalna 10 min, ta bort yttersta skalet om det blivit bränt i ugnen och servera löken hel på ett fat eller skär den i portionsbitar.
Toppa med getost, honung, timjan, flingsalt och pinjenötter och/eller balsamico.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.