2,5 st gelatinblad (kan varieras efter konsistens, mycket topping kräver lite fastare konsistens).
1-2 msk valfri sötning
minst 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 st vaniljstång
Denna panacottan blir riktigt bra om man gör den på havregrädde eller Santa Marias "extra creamy" kokosmjölk.
Ställ formarna som ska användas i frysen, lägg gelatinbladen i blöt minst 5 minuter.
Koka upp grädde, sötning och vanilj, rör om försiktigt så att det inte börjar skumma, sänk värmen och låt sjuda några minuter.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen, ta bort kastrullen ifrån plattan och rör noga i gelatinet så att det smälter (får ej koka).
Häll upp panacottan i portionsformarna, kyl och låt stå i kylskåp minst 3 timmar (täck helst formarna så att det inte blidas ett "skinn" på panacottan). (4 portioner á 150kacl havregrädde, 190kacl kokosgrädde, 390kacl vanlig grädde +topping).
Servera panacottan med färska bär eller tex. jordgubbsskum som man enkelt gör genom att koka/reducera frysta eller färska jordgubbar med 1 msk vatten (eller citronsaft), vaniljpulver och ev lite sötning. Lägg bara allt i en kastrull koka/reducera till önskad konsistens och mixa någon minut så att det blir som ett slätt jordgubbsskum. Om man vill ha en fastare konsistens kan man sikta i ca 1 tsk potatismjöl eller röra i lite gelatin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.