Jinnedals kesobröd med frön
Receptet ger 12 st kolhydratsfattiga frallor, ca 80kacl/st
200g keso (ej Keso Mini)
2 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 dl pofiber
1,5 dl kruskskli/fibrex (för glutenfritt välj fibrex, 1 dl räcker)
1/2 dl 30g linfrön
1/2 dl 30g solrosfrön
1/2 dl 30g pumpafrön
salt, örtsalt
200g keso (ej Keso Mini)
2 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 dl pofiber
1,5 dl kruskskli/fibrex (för glutenfritt välj fibrex, 1 dl räcker)
1/2 dl 30g linfrön
1/2 dl 30g solrosfrön
1/2 dl 30g pumpafrön
salt, örtsalt
Blanda/mosa ihop alla ingredienser (så att kesonbitarna blir mindre), låt svälla minst 10 min (gärna längre). Klicka ut och forma 12 st platta frallor på en bakplåtspappersklädd plåt, görs lättast med fuktade händer.
Toppa med valfria frön och grädda i nedre delen av ugnen ca 175-190 grader ca 30 minuter. När frallorna är klara ska de kännas fasta och få en lite hård yta. Förvaras i kyl eller frys och smakar allra bäst när de är rostade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.