tisdag 7 april 2015

Jinnedals kesobröd med frön

Jinnedals kesobröd med frön 
Receptet ger 12 st kolhydratsfattiga frallor, ca 80kacl/st 
200g keso (ej Keso Mini)
2 ägg 
2 msk fiberhusk 
1 tsk bakpulver 
2 dl vatten
1 dl pofiber 
1,5 dl kruskskli/fibrex (för glutenfritt välj fibrex, 1 dl räcker) 
1/2 dl 30g linfrön 
1/2 dl 30g solrosfrön 
1/2 dl 30g pumpafrön 
salt, örtsalt 

Blanda/mosa ihop alla ingredienser (så att kesonbitarna blir mindre), låt svälla minst 10 min (gärna längre). Klicka ut och forma 12 st platta frallor på en bakplåtspappersklädd plåt, görs lättast med fuktade händer.
Toppa med valfria frön och grädda i nedre delen av ugnen ca 175-190 grader ca 30 minuter. När frallorna är klara ska de kännas fasta och få en lite hård yta. Förvaras i kyl eller frys och smakar allra bäst när de är rostade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.