onsdag 8 april 2015

Kikärtor i kokosmjölk

Kikärtor, linser svamp eller färs i kokosmjölk (4 portioner) 
Välj en burk kikärtor, linser, 400g rivna championer, 500-600g vegfärs, nötfärs eller kycklingfärs
4 -5 dl kokosmjölk (en burk eller en tetra Santa Maria extra creamy 500ml) 
1 st valfri lök (röd, gul, salladslök, shalottenlök, purjolök). 
250g morot eller zucchini (valfritt, kan uteslutas eller spiralizas och serveras vid sidan av).
250g spetskål, vitkål, rödkål 
2-3 tsk vanlig gul curry (kan uteslutas och ersättas med mer chilli, sambal och vitlök). 
1 tsk kanel, 1 krm kardemumma och lite gurkmeja för att få fin färg. 
1/2 tsk sambal oelek eller lite hackad chili 
1-2 st rivna vitlöksklyftor 
salt/örtsalt 

Värm upp kryddorna i lite kokosolja. Stek svampen/färsen och löken i kryddorna tills den är klar, tillsätt grönsakerna, kålen och eventuellt linser eller kikärtor och fräs ytterligare några minuter. 
Blanda ner kokosmjölk och låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. 
Servera rätten som en soppa med bröd eller som en gryta med kokt hirs, quinoa eller spiralizade grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.