Välj en burk kikärtor, linser, 400g rivna championer, 500-600g vegfärs, nötfärs eller kycklingfärs
4 -5 dl kokosmjölk (en burk eller en tetra Santa Maria extra creamy 500ml)
1 st valfri lök (röd, gul, salladslök, shalottenlök, purjolök).
250g morot eller zucchini (valfritt, kan uteslutas eller spiralizas och serveras vid sidan av).
250g spetskål, vitkål, rödkål
2-3 tsk vanlig gul curry (kan uteslutas och ersättas med mer chilli, sambal och vitlök).
1 tsk kanel, 1 krm kardemumma och lite gurkmeja för att få fin färg.
1/2 tsk sambal oelek eller lite hackad chili
1-2 st rivna vitlöksklyftor
salt/örtsalt
Värm upp kryddorna i lite kokosolja. Stek svampen/färsen och löken i kryddorna tills den är klar, tillsätt grönsakerna, kålen och eventuellt linser eller kikärtor och fräs ytterligare några minuter.
Blanda ner kokosmjölk och låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Servera rätten som en soppa med bröd eller som en gryta med kokt hirs, quinoa eller spiralizade grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.