Bästa Bovetegranolan
1/2 -1 dl dadelpuré (ca 6 st dadel, 2 msk vatten, 2-3 tsk kanel, 1-2 tsk kardemumma: blötlägg & mixa)
2-3 dl glutenfria havregryn
1-1,5 dl helt bovete (blötlagt och gärna groddat)
2 dl frön/nötter (gärna blötlagda) (valfritt kan tillsättas efteråt)
Blötlägg bovetet 6 h (skölj & grodda gärna bovetet ca 1-2 dagar).
Mixa dadelpuren och blanda den med bovetet och havregrynen, sprid ut på bakplåtspapper och torka i torkugn eller vanlig ugn på låg temperatur.
När granolan är helt torr och har svalnat kan man blanda den med ex. Kokoschips, kakaonibs, mullbär/gojibär & frön eller nötter om man inte hade med det vid torkningen.
Tips:
Gör dubbel sats, den kommer ta slut fort......
Dadelpuré kan ersättas med mindre mängd honung, agavesirap eller liknande sötning.
Variera kanel & kardemumma med kakao, vanilj eller lakritspulver.
Tillsätt rester av ex mandelpulpa, smaksätt med kokos & vaniljpulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.