fredag 10 april 2015

Bästa Bovetegranolan

Bästa Bovetegranolan 

1/2 -1 dl dadelpuré (ca 6 st dadel, 2 msk vatten, 2-3 tsk kanel, 1-2 tsk kardemumma: blötlägg & mixa) 

2-3 dl glutenfria havregryn 

1-1,5 dl helt bovete (blötlagt och gärna groddat) 


2 dl frön/nötter (gärna blötlagda) (valfritt kan tillsättas efteråt) 


Blötlägg bovetet 6 h (skölj & grodda gärna bovetet ca 1-2 dagar). 

Mixa dadelpuren och blanda den med bovetet och havregrynen, sprid ut på bakplåtspapper och torka i torkugn eller vanlig ugn på låg temperatur. 


När granolan är helt torr och har svalnat kan man blanda den med ex. Kokoschips, kakaonibs, mullbär/gojibär & frön eller nötter om man inte hade med det vid torkningen. 


Tips: 

Gör dubbel sats, den kommer ta slut fort...... 

Dadelpuré kan ersättas med mindre mängd honung, agavesirap eller liknande sötning. 

Variera kanel & kardemumma med kakao, vanilj eller lakritspulver. 

Tillsätt rester av ex mandelpulpa, smaksätt med kokos & vaniljpulver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.