torsdag 2 april 2015

Jinnedals bananbröd

Jinnedals bananbröd 
(Ett supergott, saftigt & proteinrikt fikabröd, receptet ger 16 bitar ~45kacl/st) 
1/2 dl kokosmjöl 
1/2 dl mandelmjöl 
1 msk chiafrön eller 1 msk riven kokos
1 msk fiberhusk 
1 tsk bakpulver
150g keso 
2 ägg 
2 st mogna bananer ca 175g 
2 krm vaniljpulver och ev 1-2 msk valfri sötning 
En nypa salt, 2 krm kardemumma, & 1/2 tsk kanel (valfritt) 

Mät upp och blanda alla torra ingredienser, tillsätt resten och mixa eller mosa ihop allt till en smet. Bröa en form med kokosolja och riven kokos eller klä den med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda på 180-200 grader i ca 25-30 minuter. Ät bröden som de är eller servera med valfri ost, marmelad eller nötsmör. Vi brukar skära ett snitt och fylla dem med jordnötssmör. Förvaras i kyl eller frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.