torsdag 27 augusti 2015

Gul soppa med pumpa

Gul soppa med pumpa (4 portioner) 
1 st pumpa (500-600g butternutsquash) 
2 st morötter,  en liten sötpotatis och/eller en gul lök 
3-4 dl kokosmjölk (havregrädde) 
3-4 dl vatten/buljong 
1-2 st vitlöksklyftor (kan uteslutas) 
himalayasalt/örtsalt

variera och smaksätt soppan med tex. chilli, curry & gurkmeja eller ingefära, cayenne/chili & citron. 

Smaken blir bäst om man ugnsrostar grönsakerna tillsammans med hela vitlöksklyftor, salt och lite olja (ca 20-25 minuter 180-200 grader). 
Har man ont om tid kan man ångkoka eller sjuda grönsakerna i lite buljong/vatten. 
(ca 10-15 minuter eller tills dem är mjuka). 
Tillsätt kokosgrädde, smaka av med kryddorna och mixa soppan slät. 
Toppa gärna med pumpafrön & koriander eller hyvlad halloumi & lite kokoschips. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.