Gul soppa med pumpa (4 portioner)
1 st pumpa (500-600g butternutsquash)
2 st morötter, en liten sötpotatis och/eller en gul lök
3-4 dl kokosmjölk (havregrädde)
3-4 dl vatten/buljong
1-2 st vitlöksklyftor (kan uteslutas)
himalayasalt/örtsalt
variera och smaksätt soppan med tex. chilli, curry & gurkmeja eller ingefära, cayenne/chili & citron.
Smaken blir bäst om man ugnsrostar grönsakerna tillsammans med hela vitlöksklyftor, salt och lite olja (ca 20-25 minuter 180-200 grader).
Har man ont om tid kan man ångkoka eller sjuda grönsakerna i lite buljong/vatten.
(ca 10-15 minuter eller tills dem är mjuka).
Tillsätt kokosgrädde, smaka av med kryddorna och mixa soppan slät.
Toppa gärna med pumpafrön & koriander eller hyvlad halloumi & lite kokoschips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.