söndag 30 augusti 2015

Bästa kesoplättarna

Bästa kesoplättarna (receptet ger ca 10 st plättar) 
2 st stora eller 3 st mindre ägg
250-300g keso 
1,5 msk phsylliumhusk (lite mindre räcker om du använder finmald fiberhusk) 
2-3 msk mandelmjöl, kruskakli, boveteflingor eller hirsflingor (kan ersättas eller uteslutas) 
salt & vaniljpulver, saffran eller kardemumma (valfritt) 
kokosolja till stekning 
 
Mixa allt till en slät smet, låt smeten svälla lite. Klicka ut några plättar i en stekpanna, stek på medelvärme och vänd gärna plättarna några gånger för att få en bra yta. 
Servera plättarna varma eller kalla med tex. chiasylt, varma hallon, kanel, kokossmör eller valfria bär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.