måndag 10 augusti 2015

Bönburgare

Vegetariska burgare som kan stekas eller grillas (6-8 st burgare) 
Basrecept: 
1 paket svarta ekologiska bönor
1 dl mandelmjöl eller 3 msk pofiber & 3 msk mandelmjöl
1 st ägg (kan ersättas med fiberhusk eller chiaägg) 
2 st gula lökar (eller några salladslökar) 
1-2 st rivna vitlöksklyftor (gärna stekta/karamelliserade tillsammans med löken) 
örtsalt/ himalayasalt
1-2 msk tamarisoja eller lite chili (valfritt) 

Variera med:
2-4 dl kokt hirs (istället för ägg) 
2-4 dl rivna stekta championer (valfritt) 

Skiva löken i båtar och stek den tills den blir riktigt mjuk och karamelliserad eller använd hackad salladslök om du vill spara tid och mixa allt direkt. 

Skölj bönorna noga och låt dem rinna av. Mixa eller mosa ihop allt till en färs & låt svälla 10 minuter.  Stek eller grilla burgarna tills de får en bra yta. 

Servera burgarna tillsammans med valfria bröd, raw ketchup, salladsblad/kålblad, ost, grönsaker, saltgurka och någon god röra. 

Variera eller byt ut bönorna mot beluga eller svarta linser. För allra bästa smak stek/karamellisera den gula löken & vitlöken tillsammans med några dl rivna championer och mixa sedan allt till en färs. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.