Jinnedals gröna vegopuckar (receptet ger bara 6-8 st mindre biffar, det går utmärkt att göra dubbel sats och spara hälften i kylen).
2 dl ärtor
3 dl zucchini (gärna urkramad)
2 msk kokosmjöl
1-2 msk kikärtsmjöl/havremjöl eller liknande
1 st ägg (för vegan- uteslut helt eller ersätt med chiaägg eller kikärtor)
6-10 st myntablad
Lite gräslök/salladslök (lök/vitlök)
salt/örtsalt
Riv zucchinin grovt och krama gärna ur lite vätska. Mosa ihop allt i en bunke eller mixa allt utom zucchinin med stavmixer eller matberedare.
Låt smeten svälla en stund, klicka ut biffar i en smord stekpanna och stek puckarna några minuter på varje sida.
Servera puckarna med tex en matig sallad & myntayoghurt.
Ärtor/zucchini och mynta är en riktigt god kombo!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.