torsdag 23 juni 2016

Raw midsommartårta på 10-20 minuter

Raw tårta på 10-20 minuter (ca 4-6 portioner) 
Valfri botten (vilket recept som helst på tex. dadelbollar eller raw bars funkar). 
Ca 1L jordgubbar (valfria bär) 
Ev. grädde, chokladsås & topping 

För snabbaste varianten mixa valfria nötter/fröer & tex. dadlar till en formbar massa. Tryck ut degen på en tallrik i muffinsformar eller i en pajform & toppa med jordgubbar. 
Har du några extra minuter så kan du lyxa till och smälta egen raw kolasås, chokladsås eller raw choklad som du ringlar över tårtan, toppa med ex. kakaonibs, gojibär eller kokoschips. 
Servera tårtan som den är eller med vispad kokosgrädde eller mixad cashewgrädde. 

Förslag på bottnar:  (degen räcker till en mindre pajform)  
-12-15 st dadlar, 2 dl nötter (1 dl valnötter & 1 dl mandel), 1/2 msk kokosolja, 3 msk kakao, 1/2 krm salt. 
-10-12 st färska dadlar, 2 dl nötter/ fröer/mandel, 3 msk kakao, 1/2-1 msk kokosolja. 
- 3 dl havremjöl (mixade havregryn), 4 msk kokosmjöl (kan uteslutas) 1,5 msk kokosolja, 3-4 msk kakao, 4-5 msk agavesirap. 
När det gäller botten kan man mixa lite vad man gillar (gryn, nötter, frön, kokosflingor & torkad frukt. Mixa ingredienserna lite slarvigt eller slätare, sen är det bara att "bröa" en form med lite hackade nötter eller kokos och trycka ut botten ovanpå. 

Resept på snabb raw chokladsås 
2,5-3 msk smält kokosolja 
2,5 msk kakao 
1-1,5 msk sötning & 1/2 krm salt 
(Rör ihop eller smält försiktigt alla ingredienser, för kolasås byt kakao mot nötsmör och macapulver & vaniljpulver). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.