söndag 26 juni 2016

Jo's cheesecake med choklad & nötsmör

Jo's raw cheesecake (ger ca 4 portioner/ en mindre pajform eller några portionsformar/muffinsformar) 
Förslag på botten: 
Enkel chokladbotten- 2 dl havremjöl (mixade/malda havregryn), 2 msk kokosmjöl, 2-3 msk kokosolja, 2-3 msk kakao, 2-3 msk agavesirap. Arbetas ihop till en deg! 
Nötbotten- 2 dl mandlar/mandelmjöl (blandade nötter/fröer), 6-10st dadlar, 2-3 msk kakao. Mixas med lite kokosolja eller nötsmör! 

Fyllning 
2 st större bananer (ca 200g) (eller 1 st banan & ca 1 dl extra kokosgrädde)
1 dl kokosgrädde (eller det krämiga feta lagret på kokosmjölk) 
3-4 msk nötsmör (50g) 
2 msk sötning (några dadlar/dadelpuré eller valfri sirap) 
2 msk smält kokosolja 
1 krm salt, 1 krm vaniljpulver & 1 tsk macapulver (valfritt) 

Tryck ut botten i tex. pajformar eller muffinsformar. Ställ i frysen för att stelna. 
Till fyllningen blir det bäst om man har alla ingredienser till rumstempurerede och mixar noga till en slät kräm. 
Bred ut fyllningen i formarna och ställ i frysen för att stelna. Ta ut i rumstemperatur ca 40 minuter innan servering. Toppa cheesecaken med tex. hackade nötter, kakaonibs eller smält raw choklad. 

Tips: 
- Gillar man inte banan kan man ersätta dem med 2 dl blötlagda cashewnötter. 
- Gör en avokadokräm och bred på som ett tredje lager. Mixa: 1 st avokado, 1,5 msk smält kokosolja
2 msk agavesirap/honung eller några dadlar, 3 msk kakao, 2 krm vaniljpulver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.