torsdag 9 juni 2016

Nyttigt bröd i långpanna

Nyttigt bröd i långpanna som är fritt från gluten, mejeri, socker & ägg. 
1 dl mjöl (ex. 1/2 dl kikärtsmjöl & 1/2 dl havremjöl, bovetemjöl, teff eller liknande. 
2 dl valfria flingor eller gryn 
3 dl blandade frön & nötter (ex. 1 linfrö, 1/2 hampa/chia, 1 pumpa, 1/2 mandel) 
5,5-6 dl vatten 
2 msk fiberhusk 
1/2-1 tsk salt (1 tsk honung/sötning, valfritt) 

Variera och tillsätt 1/2- 1 dl torkad frukt, lite smält kokosolja & 1-2 tsk kanel eller släng i rester av kokt quinoa eller kokt helt bovete/bovetekross i degen. 

Blanda torrvarorna, rör noga i väskan och låt degen vila minst 10-15 minuter. 
Häll ut smeten på ett vaxat bakplåtspapper/ bakplåtspapper, forma till en rektangel "tänk tjockt knäckebröd". Degen ska vara lite lös och lätt att bre ut med en slickepott. 
Toppa med något kul och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter på 175 grader. 
Brödet är klart när det lossnar lätt från bakplåtspappret och har fått en fin yta. Klipp brödet i bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.