Nyttigt bröd i långpanna som är fritt från gluten, mejeri, socker & ägg.
1 dl mjöl (ex. 1/2 dl kikärtsmjöl & 1/2 dl havremjöl, bovetemjöl, teff eller liknande.
2 dl valfria flingor eller gryn
3 dl blandade frön & nötter (ex. 1 linfrö, 1/2 hampa/chia, 1 pumpa, 1/2 mandel)
5,5-6 dl vatten
2 msk fiberhusk
1/2-1 tsk salt (1 tsk honung/sötning, valfritt)
Variera och tillsätt 1/2- 1 dl torkad frukt, lite smält kokosolja & 1-2 tsk kanel eller släng i rester av kokt quinoa eller kokt helt bovete/bovetekross i degen.
Blanda torrvarorna, rör noga i väskan och låt degen vila minst 10-15 minuter.
Häll ut smeten på ett vaxat bakplåtspapper/ bakplåtspapper, forma till en rektangel "tänk tjockt knäckebröd". Degen ska vara lite lös och lätt att bre ut med en slickepott.
Toppa med något kul och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter på 175 grader.
Brödet är klart när det lossnar lätt från bakplåtspappret och har fått en fin yta. Klipp brödet i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.