torsdag 9 juni 2016

Mungbönor är en favorit att grodda

Mungbönor 
1. Skölj och blötlägg 1/2- 1dl bönor ca 12h på ett mörkt ställe. 
2. Skölj, häll av vattnet, ställ så att vattnet kan rinna ut och börja grodda. 
Skölj 2ggr/ dag tills det vuxit ut en svans på mungbönorna (ca 2-4 dagar). Ställ groddarna ljust några timmar för att utveckla klorofyll. Färdiga groddar kan förvaras i kyl ett par dagar. 

Att blötlägga och grodda är supernyttigt, det väcker energi & förbättrar näringsvärdet. De färdiga groddarna blir sprängfyllda med bland annat mineraler, vitaminer och protein. 
Mungbönor är gott och lätt att börja med om man vill prova på att grodda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.