fredag 27 mars 2015

Snöbollar & kokoskakor med choklad

Kokosmassa till snöbollar & kokoskakor
2 dl mixad riven kokos (70g)
2 msk kokosolja (25g)
0,75 dl kokosgrädde (Santa Maria creamy 70-75g). 
1- 2 msk sötning
1- 2 krm vaniljpulver 
(2 msk apelsin, lime eller citronzest (valfritt). 

Smält kokosolja i en gryta, tillsätt sötning, kokosgrädde och vaniljpulver. värm upp och låt sjuda försiktigt några minuter. Blanda ner riven kokos noga (här blir det bäst om man mixar kokosen hastigt för att få en slätare konsistens). 

Välj sedan att göra kokoskakor eller snöbollar av kokosmassan:

Kokoskakor med choklad 
Bred ut kokosmassan i en klädd form (tänk att det ska bli som en snickerskaka med kokos & choklad). 
Låt kokoslagret stelna och toppa sedan med smält choklad. (Gör egen choklad genom försiktigt värma 4 msk kakao, 2-3 msk kokosolja med 1-2 msk sötning och en nypa salt). Kyl kakan och skär den sedan i bitar. 

Snöbollar
Låt kokosmassan svalna i kylen ca en timma, ta ut och forma massan till bollar (tryck ihop dem ordentligt så att de håller formen). 
Kyl eventuellt snöbollarna lite till innan servering och förvara dem sedan i kylen eller frysen. 
Variera genom att tillsätta 2 msk apelsin, lime eller citronzest i kokosmassan eller gör bollarna till bountygodisar genom att doppa dem i smält choklad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.