Kålgratäng 4 portioner
200g blandad lök (ex. en gul lök & 1/2 purjolök eller rödlök, salladslök, schalottenlök)
400-500g vitkål eller spetskål
100g grönkål (färsk eller fryst)
2 rivna vitlöksklyftor och 1/2-1 tsk sambal oelek eller 3 msk senap
2 dl valfri grädde
vitpeppar, salt & örtsalt.
lite smör eller olja till stekning
sesamfrön eller riven ost som topping
Strimla och fräs lök, vitkål, grönkål och vitlök ett par minuter i en stor wokpanna. Blanda grädden med sambal eller senap. Tillsätt grädden i wokpannan och låt sjuda en stund tills kålen börjar bli mjuk. Smaka av med salt & peppar, häll allt i en ugnsform och toppa med sesamfrön eller valfri ost. Gratinera på 200 grader ca 15-20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.