Jinnedals frukostfrallor
(Blir 20st frallor (50kacl/st) som är perfekta att förvara i kylen eller frysen, går att rosta).
4 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
Låt detta svälla 15 min och tillsätt sedan:
2 dl (100g) krossat bovete, koka upp och skölj noga. (går att byta mot boveteflingor som ej behöver förkokas men man behöver tillsätta lite extra vätska i degen ~1dl).
2 dl pofiber
1/2 dl hirsflingor eller valfria gryn/flingor/frön (20g)
1 dl kruskakli (välj fibrex eller mer gryn för att få dem helt glutenfria)
1 dl kokosmjöl
3 ägg
2 tsk bakpulver
1/2 -1 tsk salt
2 -3 tsk kanel (kan uteslutas, men blir riktigt gott).
valfri topping ex. chiafrön, vallmofrön, sesamfrön eller hampafrön.
När degen har svällt minst 15 minuter formas den med hjälp av fuktade händer till 20st frallor som gräddas i mitten av ugnen 180 grader ca 25-30 min. (För att få en bra yta på frallorna kan man pensla eller pysha dem med lite vatten).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.