torsdag 15 januari 2015

Jinnedals Bovetegröt

Jinnedals Bovetegröt (ger en mindre portion) 
1/2 dl boveteflingor (helt eller krossat bovete funkar men kokas med fördel i förväg och förvaras i kylen) 
1 dl vatten 
1/2- 1 msk linfrön, chiafrön eller liknande
1 st ägg 
vaniljpulver och lite salt

Koka ihop allt till en gröt , knäck i ägg på slutet, rör hastigt till önskad konsistens. Servera med valfria bär och mandelmjölk. 

För helt eller krossat bovete: 
Koka upp bovetet, häll av vattnet och skölj bort slemmet (det innehåller ett färgämne som kan ge en allergisk reaktion). Häll på nytt vatten och koka färdigt bovetet i det nya vattnet. Kan sköljas kallvatten om bovetet ska förvaras i kyl till frukost dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.