söndag 25 januari 2015

Chiaglass & chiasylt

Chiaglass
Börja med att göra en chiagelé genom att blötlägga ca 2 msk chiafrön och ca 1,5 dl vatten. Rör om chiafröna noga i vattnet och låt dem stå i kyl och svälla någon timma eller över natten. 
Chiagelèn håller 3-5 dagar i kyl. 

För att göra glassen mixar man chiagelén med minst 2-3 dl valfria bär & lite vaniljpulver, dadlar eller valfri sötning. 

Chiasylt 
För att göra sylt mixar man ungefär hälften av chiagelén med 2 dl valfria bär, 1/2 msk extra chiafrön, 2-4 dadlar, katrinplommon, fikon eller valfri sötning. 
(En bra kombo är vaniljpulver, svarta vinbär, dadel och några katrinplommon). Har man bråttom kan man mixa chiafröna torra med bären och ställa i kylen en stund för att svälla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.