tisdag 20 januari 2015

Semmelplättar

Semmelplättar
Receptet ger 4 st små eller 2 större mandelplättar (lagom som efterrätt till 2 personer).
1 ägg 
1 dl mandelmjölk
2 msk mandelmjöl
1,5 tsk fiberhusk
1,5 msk kokosmjöl 
1/2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
valfri vispad grädde till fyllningen, välj vanlig grädde eller kokosgrädde (det krämiga lagret på kokosmjölk som man vispar till grädde).

Jinnedals mandelmassa 
1/2 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja (med eller utan kokossmak)
1 msk agavesirap
1-2 droppar bittermandelarom (valfritt) 

Blanda ihop och vispa alla ingridienser till mandelplättarna noga, låt smeten svälla några minuter. 
Stek i smör eller kokosolja på medelvärme. Blanda ihop ingredienserna till mandelmassan och vispa grädden. Lägg mandelmassan och rikligt med grädde på plättara, vik dem på hälften eller gör dem till semmelwraps. 
Dessa mandelplättarna kan även serveras som de är eller med valfria bär eller sylt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.