fredag 23 januari 2015

Picklad rödlök

Supersnabb picklad rödlök (utan socker, måste testas, perfekt tillbehör till det mesta).
1 st rödlök 
1 st pressad lime (eller 2-3 msk limesaft) 
1 nypa havssalt
Skiva lök och pressa över lime + ev. cest, strö över havssalt, låt stå i kyl minst 20 min.
Håller sig i kyl ca tre dagar! 

Picklad lök (lite mer traditionell variant, håller sig i kyl minst 1 vecka om man sluter tätt i en ren burk).
2 st mindre eller en stor rödlök
1/2 dl ättika 12% eller 0,75 dl äppelcidervinäger 
2 msk kokossocker 
2,5 msk vatten
salt  

Fyll en burk med skivad rödlök. Väljer man ättika så kokar man upp en lag med ättika, socker, salt och vatten, låter den svalna och häller den över löken. Väljer man äppelcidervinäger är det bara att blanda ihop allt noga och ställa burken i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.