fredag 16 januari 2015

Snabbt vitt proteinbröd i stekpanna

Nyttiga frallor i stekpanna (receptet ger 8 st ca 70 kacl/st med pumpafrön) 
3 ägg 
100-125g kvarg (ca 1 dl) (kan ersättas med yoghurt eller färskost) 
4 msk pofiber (kan ersättas med mandelmjöl)
3 msk mandelmjöl 
2 msk kokosmjöl 
1-1,5 msk phsylliumhusk (mindre mängd (1 msk) när man använder fiberhusk) 
1 tsk bakpulver (kan uteslutas) 
1/2 tsk salt 
Lite valfria frön (häll dem i smeten eller använd som topping). 

Vispa äggen luftigt i ca 3 min. Tillsätt i resterande ingredienser, vispa snabbt ihop allt, forma till en deg och låt degen svälla minst 10 min. 
Smörj en stekpanna med lite kokosolja, blöt händerna och forma smeten till 8 st plattare frallor (tänk biffar). 
Strö på pumpafrön och stek på låg/medel temperatur, ca 7-8 min på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.