3 ägg
100-125g kvarg (ca 1 dl) (kan ersättas med yoghurt eller färskost)
4 msk pofiber (kan ersättas med mandelmjöl)
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1-1,5 msk phsylliumhusk (mindre mängd (1 msk) när man använder fiberhusk)
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
Lite valfria frön (häll dem i smeten eller använd som topping).
Vispa äggen luftigt i ca 3 min. Tillsätt i resterande ingredienser, vispa snabbt ihop allt, forma till en deg och låt degen svälla minst 10 min.
Smörj en stekpanna med lite kokosolja, blöt händerna och forma smeten till 8 st plattare frallor (tänk biffar).
Strö på pumpafrön och stek på låg/medel temperatur, ca 7-8 min på varje sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.