lördag 10 januari 2015

Jinnedals chiafrallor

(Bilden visar en dubbel sats chiafrallor som är gjorda på boveteflingor & toppade med hampafrön

Jinnedals chiafrallor (ännu ett lyckat experiment, receptet ger 10st frallor, 50-55kacl/st).
2 dl vatten
1 msk phsylliumhusk/fiberhusk
1,5 msk chiafrön 
1 dl bovetekross (koka upp och skölj noga). (Bovetekross kan med fördel ersättas med 1 dl boveteflingor som ej behöver förkokas men då måste man tillsätta ca 1-2 dl extra vätska i degen). 
1 dl pofiber 
1/2 dl hirsflingor
1/2 dl kokosmjöl 
1 tsk bakpulver 
2 ägg
salt
valfri topping ex. chiafrön, vallmofrön, sesamfrön eller hampafrön.

Variera och tillsätt 1 tsk kanel eller kardemumma i degen! 

Blanda allt noga och låt degen svälla 10-15 minuter. 
Forma degen till små frallor, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, toppa med valfria frön och 
Grädda i nedre delen av ugnen 180 grader, ca 25 minuter eller tills frallorna har fått en fin yta. 
Förvaras i kyl eller frys, goda att rosta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.