Jinnedals chiafrallor (ännu ett lyckat experiment, receptet ger 10st frallor, 50-55kacl/st).
2 dl vatten
1 msk phsylliumhusk/fiberhusk
1,5 msk chiafrön
1 dl bovetekross (koka upp och skölj noga). (Bovetekross kan med fördel ersättas med 1 dl boveteflingor som ej behöver förkokas men då måste man tillsätta ca 1-2 dl extra vätska i degen).
1 dl pofiber
1/2 dl hirsflingor
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
salt
valfri topping ex. chiafrön, vallmofrön, sesamfrön eller hampafrön.
Variera och tillsätt 1 tsk kanel eller kardemumma i degen!
Blanda allt noga och låt degen svälla 10-15 minuter.
Forma degen till små frallor, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, toppa med valfria frön och
Grädda i nedre delen av ugnen 180 grader, ca 25 minuter eller tills frallorna har fått en fin yta.
Förvaras i kyl eller frys, goda att rosta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.