söndag 25 januari 2015

Cheesecake med bär

Raw cheesecake med bär (Receptet ger en mindre pajform eller några muffinsformar). 
Till cheesecakens botten kan man mixa lite valfria fröer och nötter eller tex. använda sitt favoritrecept på raw bollar eller bars. 

Förslag på botten: 
1,5- 2 dl frön eller nötter (mandlar, solrosfrö, pumpakärnor) 
1 dl kokosflingor (valfritt) 
3 msk linfrön eller linfrömjöl 
1 tsk fiberhusk + några matskedar vatten.  
1-1,5 dl färska dadlar, fikon, russin, mullbär eller liknande
1-2 tsk kokosolja
vaniljpulver (eller kardemumma, kanel). 
Mixa dadlar, vatten fiberhusk och linfrön till en slät smet. Tillsätt fröer/nötter och fortsätt mixa till en formbar massa. Bröa gärna formarna med lite kokos eller hackade nötter och tryck ut en lagom tjock botten i de valda formarna. 

Fyllning: 
1,5- 2 dl blötlagda cashewnötter (kan uteslutas och ersättas med 1-1,5 dl extra kokosgrädde) 
2- 2,5 dl bär (200-250g hallon, jordgubbar, blåbär, mango).
1 dl kokosgrädde eller det feta lagret i en burk kokosmjölk
2-3 msk smält kokosolja 
2-3 msk sötning eller några dadlar (dadelpuré) 
vaniljpulver (lime/citron) 
Om man använder cashewnötter ska de blötläggas minst 3h och sköljas noga. 
Mixa allt till en slät tjock smoothie. Det bästa är att ha alla ingredienser rumstempurerede och tillsätta den smälta kokosoljan sist. 

Toppa med färska bär eller tex. sylt gjord med bär och chiafrön. 
Chiasylt: 
2- 3 dl bär 
2- 3 tsk valfri sötning 
vaniljpulver
minst 2- 3 tsk chiafrön 
Mosa ihop eller mixa allt och låt sylten svälla någon timma i kyl, tillsätt mer chiafrön om den blir för lös).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.